Студентски визи

On-line проверка визи – VEVO for Visa Holders от TGLT.BG
On-line проверка визи – VEVO for Visa Holders/От тук можете да направите проверка на статуса на Вашата Виза

 Как мога да получа студентска виза?

Процедурата по издаване на студентски визи за обучение в Австралия е сравнително бърза. Визите са електронни и подаването на документите става по електронен път.

 

TGLT.BG предлага услугите на регистриран миграционен агент в офиса на фирмата в Сидни. Можете да разчитате на неговата компетентност за правилната обработка на Вашите документи.

За списъка с необходимите документи за подаване на молба за студентска виза, се свържете с нас на нашия e-mail адрес: info@tglt.bg.

Информация относно визи за студенти и цени за издаването  им може да видите и на страницата на Department of Immigration and Border Protection.

Като чуждестранен студент имате право на работа.

В зависимост от това коя е страната издател на вашия паспорт и предложеното ви обучение, вашата молба за студентска виза ще бъде оценявана по известен брой критерии, като например:

 • възможностите ви да покриете разходите си за самолетни билети, такси за курсове и разходи за живот по време на престоя ви в Австралия ;
 • възможностите ви да покриете разходите за самолетни билети, разходите за живот и таксите за обучение в училище на членовете на вашето семейство по време на престоя ви в Австралия ;
 • нивото на владеене на английски език, което се изисква за оценка и за съответния образователен сектор;
 • ситуацията в родината ви ;
 • вашите лични и/или финансови задължения, които магат да бъдат причина за вашето незабавно връщане в родината ви след завършване на вашето образование ;
 • академична справка и хронология във връзка с избрания курс на обучение;
 • наличие на предишни имиграции и свързаното с тях спазване на имиграционните закони;
 • дали предлаганият курс на обучение е уместен отчитайки обстоятелствата;
 • дали предлаганото ви обучение е подходящо и съответства на вашето настоящо ниво на образование;
  вашия характер;
 • вашето здраве;
 • достъп до приемлива Студентска здравна затраховка (OSHC) за вас самия и придружаващите ви членове на вашето семейство ;
 • дали имате неплатени задължения към Австралийската Общност;
 • в случай, че сте на възраст под 18 години, дали имате осигурени приемливи условия за настаняване, подкрепа и общо благосъстояние;
 • предложение за място в курс и потвърждение, че сте записан – Confirmation of Enrolment (CoE).

Молбата ви за студентска виза се оценява в съответствие със законовите изисквания за оценяване на нивото в рамките на визов подклас. Вашето ниво се определя от (държавата издател на вашия ) паспорта, който притежавате. Колкото е по-високо нивото на оценяване, на толкова повече изисквания ще трябва да отговаряте за да получите студентска виза.

Ако нивото ви на оценка е 2, 3, 4 или 5, първата ви студентска виза може да бъде получена само извън Австралия.

Информацията на този уеб сайт, свързана със студентските визи има само общ характер. Тя подлежи на чести промени. Ако планирате да следвате в Австралия, то тогава се свържете с нас за да получите изчерпателна и актуална информация по изискванията за студентските визи.

Анулиране на студентска виза

Издаването на студентска виза е обвързано със спазването на условията при които се издава визата. Нарушаването на някое от тези условия може да доведе до анулиране на студенската виза.

Подновяване на визи

В едни случаи, ако сте преминал от един първоначален сектор на обучение към друг, например Степен към Диплома, вие ще трябва да кандидатствате и да получите нова студентска виза за точно определения подклас. В други случаи може да е необходимо да кандидатствате за нова виза на място за да я удължите и да завършите съответния курс. Всеки път когато кандидатствате за нова студентска виза вие ще трябва да отговаряте на изискванията за студентска виза.

За още информация относно видовете визи за студенти и цени за издаването се свържете с нас на нашия e-mail.

One comment

Comments are closed.