Застраховки

Застраховка OSHC, TGLT.BGOSHC Застраховка

Всеки чуждестранен студент трябва да поддържа Студентска Здравна Застраховка – Overseas Student Health Cover (OSHC) за целия период на студентската виза.

Както е прието в развитите страни, разноските свързани с болничен прием и лечение са високи. Едно посещение при лекар би ви коствало от A$35 до няколко стотин долара. Лекарите специалисти имат дори и по-високи такси. Тъй като чуждестранните студенти не се обслужват от Австралийската здравна система , то TGLT.BG горещо препоръчва на студентите да поддържат подходящата за тях лична здравна осигуровка.

Също така е добре да имате застраховка при пътуване преди напускане на вашата държава. Една такава застраховка може да покрие разходите ви в случай на загуба на багаж, анулиране на полет и репатриране.

Студентската Здравна Застраховка OSHC (Overseas Student Health Cover) е задължителна и се прикрепя към всички студентски визи.

Одобрените застрахователи предоставящи OSHC застраховки са:

  1. Australian Health Management
  2. BUPA Australia
  3. Medibank Private
  4. Allianz Global Assistance (subcontracted by Lysaght Peoplecare)
  5. nib OSHC

За да сравните услугите предоставяни от горните застрахователи можете да използвате страницата  https://oshcaustralia.com.au/en